Assiade Primitivo DOP Manduria

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 2,730.00
Taksat e përfshira


Lloji: Primitivo di Manduria me Origjinë të Mbrojtur

Varieteti i rrushit: Primitivo di Manduria

Alkooli: 14%

Zona ku prodhohet: Manduria (Ta)

Lloji i tokës: mesatarisht e butë

Forma e vreshtit: Si pemë

Prodhimi për hektar: 80 kuintalë

Koha e vjeljes: Dhjetëditëshi i dytë i shtatorit

Mënyra e vjeljes: Me dorë në arka

Mënyra e përfitimit: Presim me temperaturë të kontrolluar që zgjat të paktën 15 ditë duke përdorur edhe teknikën e shkarkimit të ujit.

Fermentimi: Në enë çeliku, në temperatura jo më të ulëta se 24°C

Realizohet fermentimi me laktozë

Përmirësimi: Çelik dhe shishe

Karakteristikashqisore: Nga rrush primitiv në pastërti, në gotë paraqitet me një ngjyrë të kuqe rubini të fortë ku ndonjëherë duket sikur ka kokrriza. Si verë përbën interes të sigurt dhe në shijim shpreh, me personalitet të vendosur, nota frutash shumë të pjekura dhe shije erëzash. Elegante në mënyrë të veçantë, në shijim dallojmë një ekuilibër të mrië ndër të gjithë përbërësit e saj, ku kënaqshëm mbizotërojnë notat aromatike tipike të vreshtës.

Temperatura në të cilën shërbehet: këshillohet të shërbehet në temperaturë 16 - 18°

Shoqërohet me: Shkon shumë me pjata të strukturuara tipike nga Puglia.