Brunello di Montalcino D.O.C.G.

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 6,100.00
Taksat e përfshira


Marrë nga një përzgjedhje e kujdesshme e rrushit Sangiovese nga vreshtat më të mira të kompanisë, Brunello di Montalcino është rezultat i punës  te ndershme dhe me devotshmëri në fshat duke respektuar traditën e lashtë te prodhimit te verës duke ruajtur  traditën  dhe  integritetin e frutave qe  përmirësojë cilësinë e një vere me histori e që me kalimin e kohës rinovohet në secilën shishe.

Viti: 2015

Alkoli: 14.5%

Varieteti: 100% Sangiovese (klone te homologuara dhe perzgjedhjet e ndërmarrjes).

Vjelja: Kontrolli i pjekjes dhe përzgjedhja e rrushit më të mirë, ( 2-3 here) të mbledhur me dorë në një shportë të vogël, shpërndarja e shpejtë në katinen  e verës për zgjedhjen tjeter  te rrushit

Prodhimi i verës: Shtypje e butë, fermentim alkoolik në temperaturë të kontrolluar me pompim të shpeshtë, pjekje mesatare në lëkurë, prova të përsëritura dhe analiza kimike për të përcaktuar kohën optimale për grumbullim.

Maturimi:  Në fuçi lisi franceze dhe sllovene prej 12 deri 54 hektolitra (5-10% fuçi) për rreth 3 vjet, me pas ne në shishe për të paktën 8 muaj.

Enologë: Laura Sutera Sardo, Paolo Caciorgna

Agronomë: Laura Sutera Sardo, Lucia Sutera Sardo