Brunello Di Montalcino Riserva

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 12,350.00
Taksat e përfshira


RRUSHI: 100% Sangiovese (klone te homologuara  dhe përzgjedhje kompanish).

VJELJA: kontrolli i maturimit dhe përzgjedhja e rrushit më të mirë (deri në 2-3 pasazhe), i vjelur me dorë në shporta të vogla, transferim i shpejtë në bodrumin e verës për përzgjedhjen e mëtejshme te kokrrave te rrushit  në brezin e klasifikimit.

FERMENTIMI:  fermentim alkoolik në temperaturë të kontrolluar me pompim të shpeshtë, macerim i gjatë i  lëkurave , shije të përsëritura dhe analiza kimike për të përcaktuar momentin optimal të grumbullimit.

MATURIMI:  në fuçi lisi francez për rreth 42 muaj, e ndjekur nga vjetërimi në shishe për të paktën 12 muaj.

Enolog:  Laura Sutera Sardo, Paolo Caciorgna

Agronom: Laura Sutera Sardo, Lucia Sutera Sardo