Cabernet Franc

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 1,900.00
Taksat e përfshira


Zona e prodhimit: Itali, Friuli Venezia Giulia

Lokaliteti: San Gervasio – Carlino (UD)

Mënyra e prodhimit: Goujot ose kapuçine

Periudha e vjeljes: Zakonisht ditët e para të muajit tetor

Mënyra e vjeljes: si manuale ashtu edhe mekanike.

Prodhimi i verës: rrushi shtypet lehtë dhe mushti vendoset të fermentojë për rreth 10/15 ditë në temperaturë të kontrolluar midis 25-27°C me ndihmën e enzimave e majave të përzgjedhura.

Ngjyra: e kuqe rubini e fortë e cila shkon drejt ngjyrës së shegës pas vjetërsimit.

Karakteristika: aromë e thellë, me shije bari

Shoqërohet me: pjata mishi, djathëra të fortë e të vjetëruar.

Temperatura në të cilën shërbehet: 18-20°C.