CasalVegri VALPOLICELLA 2017

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 3,100.00
Taksat e përfshira


Karakteristikat fiziko-kimike dhe pozicioni kodrinor i tokës ofrojnë kushtet ideale për prodhimin e një vere të kuqe shumë prestigjioze. I gjithë rrushi është i destinuar për prodhimin e kësaj vere  “Valpolicella”, Teknika “Ripasso” nuk përdoret: është metoda jonë, ideja jonë për prodhimin e një vere te shkëlqyer  “Valpolicella Superiore”

Viti : 2017 biologjik

ALKOL: 13.5%

VARIETETI ’: 70% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella e Molinara.

ZONA E ORIGJINES : Valpolicella classico, zona historike

LLOJI I TOKES : Toka është kryesisht gëlqerore-argjile, me  guralecë. Kjo lloj toke u jep verërave freski dhe elegancë të madhe, karakteristikat thelbësore për verërat e vjetëruara.

VRESHTAT  I Vreshtat janë të vendosura në një pozicion kodrinor, në një lartësi të ndryshueshme që varion nga 150 deri në 300 metra mbi nivelin e detit, me ekspozim lindor.

VJELJA: Vjelja  fillon në dhjetë ditët e fundit të Shtatorit dhe normalisht zgjat deri në fund të Tetorit

MATURIMI : Valpolicella mblidhet në enët e verës prej çeliku, në temperaturë të kontrolluar (Maks. 25 ° C). Maturimi zhvillohet për 18 muaj në fuçi lisi prej 30 hektolitrash. Me pas  futet ne  shishe me një kapacitet prej 0.750 litra për 6 muaj para tregtimit.

DEGUSTIMI : Verë me përqendrim të madh: të kujton shijen e qershisë së zezë, frutave të pyllit. Shija është e shkëlqyeshme, me butësi të mirë dhe aromë bajamesh. E shkëlqyeshme me asortimente të pjekura shoqëruar me mish viçi.