Chianti Riserva DOCG 2015

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 1,950.00
Taksat e përfshira


Zona e prodhimit: Gaiole

Vreshta: 100% Sangiovese

Alkool: 13%

Temperatura në të cilën shërbehet: 16-18 °C | 61-64 °F

Vendndodhja e vreshtës: Kodër mesatarisht e lartë, e ekspozuar në jug

Prodhimi për hektar: 8,5 ton

Mënyra e vjeljes: me dorë

Periudha e vjeljes: Fund shtatori

Mënyra e përfitimit: Fermentim në temperaturë të kontrolluar për 10-15 ditë, duke spostuar disa herë mushtin nga pjesa e poshtme në pjesën e sipërme

Maturimi: Të paktën 2 vite në fuçi të mëdha prej druri rovere francez, e më pas të paktën 6 muaj në shishe

89 Pikë LUCA MARONI (2014)

Viti: 2015

Shënime mbi degustimin:

Verë me ngjyrë të fortë rubini. Bouquet është i pasur, i fortë dhe kompleks, me një shumëllojshmëri aromash. Shijet e frutave, luleve dhe balsamit bëjnë përshtypje në elegancën e tyre të freskët. Ndien shijen e qershive të ndryshme, mentes dhe kanellës. Ndihet në gojë me nota tipike të frutave të kuqe që shoqërojnë një tanin delikat dhe një ndjesi të këndshme mineraliteti që ndihet shumë pak në fund. E pastër, elegante, e qëndrueshme.