Durano

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 1,100.00
Taksat e përfshira


Varieteti i verës: Sangiovese di Romagna.

Emri: Vreshti  Ospedaletto, Vreshti  Colombarone.

Alkool: 13.5%

Ekspozimi: në lindje, në jug-lindje.

Viti i Mbjelljes: 1993/97.

Periudha e Vjeljes: Gjysma e parë e tetorit.

Mënyra  e Vjeljes: Vjelja me dorë, duke zgjedhur rrushin e duhur, korrje mekanike.

Fermentimi: Rrushi shtypet, transportohet në enë fermentimi në një temperaturë prej 28/30 ° C.

Maturimi: Vera maturohet ne fuqi çeliku  5-6 muaj vera futet ne  fuçi çeliku  Para  futjes ne shishe  varietetet e verërave nga  vreshta te ndryshme bashkohen  së bashku: 60% Sangiovese nga vreshtat 8 vjeçare, 40% nga vreshtat më të vjetra

Ngjyra: e kuqe rubin me  nuanca violet

Shija: vera me aroma delikate të vjollcës, shije të butë intensive dhe të balancuar.

Ndjesia ne goje: e thate, harmonike, ndonjëherë me shije delikate, dhe ndjesia e manaferrës te egër  le shije shume pak  te hidhur, por shume te këndshme.

Shërbehet me: miks sallami dhe mish i kuq

Temperatura e shërbimit: të shërbehet ne 16° C.