Fiano di Avellino DOCG 2019

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 1,820.00
Taksat e përfshira


Lloji i hardhisë: Fiano di Avellino 100%

Alkool: 13 %

Vendndodhja e Vreshtave: Në Irpinia, në zonën Serra të Bashkisë së Pratola Serra: Ventole.

Teknika të nxjerrjes: Rrushi mblidhet dhe përzgjidhet me dorë. Mushti i përfituar nga shtypja e lehtë e rrushit fermenton në enë çeliku të paoksidueshëm në një temperaturë të kontrolluar 12-14°C me maja të seleksionuar. Vera ruhet më pas mbi llum të butë për 4 muaj  për t’i dhënë plotësi dhe strukturë para se të vendoset në shishe.

Përshkrimi organoleptik: Me ngjyrë të verdhë kashte me reflekse në ngjyrë të gjelbër. Në hundë ndihet aroma e luleve dhe frutave të pjekura, akacies, blirit, lajthisë së pjekur. Në shije është një verë e freskët dhe shumë e shijshme, me nota delikate agrumesh e lulesh të bardha.

Shoqërohet me: E përsosur me krudo peshku, sushi, krustace e molusqe, por edhe me supa edhe në formë pelteje.