Fiori Di Campo Bianco

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 900.00
Taksat e përfshira


Emërtimi: Verë e Bardhë

Zona e Prodhimit: Campomarino (CB)

Lloji i rrushit: Malvasia 70 % , Fiano 30%

Gradacioni alkoolik: 13,5%vol

Kuota Altimetrike e vreshtës: 50 Metra mbi nivelin e detit

Mosha e vreshtave: 40 dhe 15 vjeçare

Prodhimi në litra/Hektar: 9000 litra/ha.

Sistemi i Rritjes: Guyot

Koha e vjeljes: Duke nisur nga dhjetëditëshi i dytë i shtatorit.

Data e hedhjes në treg: Në prillin e vitit pasues atij të vjeljes.

Viti i parë i prodhimit: 2017

Fermentimi alkoolik: Mushti, pasi kalojnë pak orë, është dekantuar. Mushti i dekantuar është i gatshëm për fermentimin alkoolik që bëhet në 16°C.

Pastrimi: Fiori di Campo Bianco përpunohet në vetvete për të paktën 6 muaj.

Shënime mbi degustimin: Fiori di Campo Bianco është një verë me ngjyrë të verdhë kashte, me dendësi dhe të jep ndjesinë e luleve të bardha, sherebelës dhe frutave me tul të bardhë si pjeshka. Është një verë e freskët, me shije frutash dhe që konsumohet mirë e që shoqërohet mirë me pjatat e peshkut të guzhinës mesdhetare, me supa bishtajore, me djathëra të freskët dhe jo shumë e vjetëruar.