Greco di Tufo DOCG 2019

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 1,820.00
Taksat e përfshira


Lloji i hardhisë: Greco di Tufo 100%

Vendndodhja e Vreshtave: Në Irpinia në zemër të zonës së prodhimit, në bashkinë e Tufos: Vignale, Ripa ai Corvi, Serrone, Torricino. Në Prata: Maurisi.

Alkool: 13%

Teknika të nxjerrjes: Rrush i mbledhur dhe i përzgjedhur me dorë për verën më të mirë të shoqërisë. Veriget pas pak orësh tretjeje në të ftohtë, presohen butë. Mushti i prodhuar fermenton me maja të seleksionuar në enë çeliku në një temperaturë të kontrolluar 12-14°C. Vera ruhet në enë çeliku ku dekantohet për rreth 4 muaj në llum të butë, për t’i dhënë plotësi dhe strukturë para se të vendoset në shishe.

Përshkrimi organoleptik: Me ngjyrë të verdhë kashte me reflekse delikate në ngjyrë të artë. Në hundë ndihet aromë agrumesh e cila ia lë shpejt vendin aromës së pjeshkës së verdhë, kajsisë, bajames së papjekur dhe strallit. Në shije e freskët dhe e shijshme me njëfrut agrume intense dhe freskuese, me strukturë të plotë dhe shije të spikatur.

Shoqërohet me: e përsosur me pjata të para frutash deti, supa dhe peshk nëzgarë, djathra edhe e shoqëruar me pjata të para me bazë mishi.