Il Rosso Di Montalcino D.O.C.G

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 2,730.00
Taksat e përfshira


Verë e freskët dhe e butë me aciditet të gjallë, Rosso Di Montalcino  vjen pjesërisht nga të njëjtat vreshta të përdorura për prodhimin e Brunello-s dhe pjesërisht nga bimët Sangiovese e pastër me aroma frutash, me strukturë të jashtëzakonshme, është një verë elegante dhe në të njëjtën kohë shumë e dashur.

Viti : 2017

Alkoli: 14%

Varieteti: 100% Sangiovese (klone te homologuara nga kompania).
Vjelja: Kontrolli i pjekurisë dhe përzgjedhja e rrushit më të mirë, të mbledhur me dorë në shporta të vogla, pastaj dërgohet ne  bodrumin e verës per  nje seleksionim  tjetër.
Prodhimi i verës: Shtypje e butë, fermentim alkoolik në temperaturë të kontrolluar me pompim të shpeshtë, pjekje mesatare në lëkurë, prova të përsëritura dhe analiza kimike për të përcaktuar kohën optimale për fermentim.
Maturimi : Në fuçi lisi franceze dhe sllovene  nga 25 deri 54 hektolitra (5-10% fuçi) për rreth 12 muaj, vijon me qëndrimin në shishe për të paktën 6 muaj.
Enologë: Laura Sutera Sardo, Paolo Caciorgna
Agronomë: Laura Sutera Sardo, Lucia Sutera Sardo