KALLMET 2018

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 2,340.00
Taksat e përfshira


Varieteti:
Rrush Kallmet autokton i Shqiprise.

Vendndodhja e vreshtave:
I vjelur në zonën e Veriut të Shqiperise, nga Lezha deri në Malsinë e Madhe.
Vjelje e seleksionuar nga familje të cilat aplikojnë metoda biologjike për mirëmbajtjen e vreshtave të cilat jane më pak se 1ha.

Ekspozimi dhe lartësia e vreshtave:
Këto vreshta ndodhen në lartësi 100-400m mbi nivelin e detit.

Rendimenti për hektar:
50-70kv

Periudha e vjeljes:
Vjelja e këtij varieteti bëhet nga 5 Shtator - 20 Tetor.

Përshtatshmëria me ushqimet:
Verë e kuqë me strukture elgenate e cila pershtatet me shumllojshmëri pjatash. Antipasta djathërash e mikse sallamërash e proshute.

Sasia e prodhimit vjetor:
20000 shishe