Merlot “LAMIS”

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 2,600.00
Taksat e përfshira


Zona e prodhimit: Itali, Friuli Venezia Giulia

Lokaliteti: San Gervasio – Carlino (UD)

Mënyra e prodhimit: Goujot ose kapuçine

Mënyra e vjeljes: si manuale ashtu edhe mekanike.

Prodhimi i verës: rrushi shtypet lehtë dhe mushti vendoset të fermentojë për rreth 10/15 ditë në temperaturë të kontrolluar midis 25-27°C me ndihmën e enzimave e majave të përzgjedhura. Pas një periudhe kohore prej rreth tre muajsh, kalohet në enë çeliku, Merlo “Lamis” kalohet në enë prej druri lisi francez prej rreth 500 litra për rafinimin dhe qëndron aty deri në fund. Pasi hidhet në shishe lihet të “pushojë” për gjashtë muaj para se të shitet.

Ngjyra: e kuqe rubini e fortë e cila shkon drejt ngjyrës vjollcë pas vjetërsimit. 

Karakteristika: aromë e thellë barërash me shije mjedre dhe boronice, e fortë, e këndshme.

Shoqërohet mirë me rosto mishi të bardhë e të kuq dhe, me djathëra të fortë e të vjetruar, shoqërohet në mënyrë të shkëlqyer.

Temperatura në të cilën shërbehet: 18-20°C.