Palpedrigo

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 2,350.00
Taksat e përfshira


Sangiovese, Cabernet, Merlot.
VRESHTA E ORIGJINES

Emri: Monte Rosso, Ospedaletto.

Ekzpozimi: lindje , jug lindje

Densiteti i mbjelljes: 5000 vines /ha

Viti i mbjelljes: 1990

Vjelja: gjysma e pare e tetorit

Metoda e vjeljes: Vjelur me dore, duke zgjedhur kokrrat e rrushit me kujdes

Fermentimi: Fermentim në temperaturë të kontrolluar për 28/30° C

Maturimi: Pas hedhjes së verës dhe fermentimit malolaktik bëhet maturimi në fuçi vere për 12 muaj. Verërat i nënshtrohen fermentimit të ndara nga njëra-tjetra. Verërat Cabernet dhe Merlot qëndrojnë në kontakt me lëkurën(e rrushit) 5-6 ditë më gjatë se vera Sangiovese. Përpara futjes së verërave në shishe ato përzihen në këto proporcione: 40/50% Sangiovese. Vera qëndron 6 muaj në shishe para servirjes

Ngjyra: ngjyre e kuqe rubin

Aroma: aroma delikate frutash

Shija e gojes: shije shumë e butë dhe harmonike. Ekuilibër i mirë midis shijes dhe aciditetit, duke lejuar shije te gjate

Shërbehet me: mishi i pjekur, mishi i viçit, mishi i derrit dhe djathi i butë / i fortë

Temperatura per tu shërbyer: ne 16° C..