Ravazzol Amarone della Valpolicella Classico DOCG

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 13,650.00
Taksat e përfshira


VARIETETI 

70% Corvina 70% Corvina, 20%Corvinone, 10% Rondinella dhe Molinara

ZONA E ORIGJINES : Valpolicella classico, zona historike

 

 

LLOJI I TOKES : Toka është kryesisht gëlqerore-argjile, me  guralecë. Kjo lloj toke u jep verërave freski dhe elegancë të madhe, karakteristikat thelbësore për verërat e vjetëruara.

VRESHTAT

Vreshtat ndodhen në kodrën e quajtur ''Ravazzol'', një zonë veçanërisht e përshtatshme për karakteristikat e saj  fiziko klimatike, në një lartësi të ndryshueshme që varion nga 200 deri në 300 metra mbi nivelin e detit. Mosha e vreshtave i kalon 60 vjet. Rendimenti për hektar është i kufizuar në 50-60 kuintalë rrush.

VJELJA

Vjelja fillon në dhjetëditëshin e fundit të shtatorit dhe normalisht zgjat deri në fund të tetorit.

MATURIMI Vreshtat në kodrën e quajtur "Ravazol". Toka është kryesisht gëlqerore dhe mosha mesatare e hardhive është mbi gjashtëdhjetë vjeç. Fermentimi i rrushit të tharë bëhet në enë vere çeliku dhe më pas vera maturohet  në fuçi lisi me kapacitet 3000 litra për 42 muaj.

 

DEGUSTIMI

Karakteristikat e tokës i japin verës një freski dhe elegancë të madhe, thelbësore për verërat e vjetëruara. Kompleksiteti  në hundë dhe në gojë, kujton piper, duhan të thatë dhe më pas evoluon në nuanca të qershive të zeza dhe nota balsamike.