San Magliorio 2015

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 1,560.00
Taksat e përfshira


Lloji i hardhisë: Sangiovese di Romagna.

Alkooli: 13.5%

Vreshta -  Emri:  Vigna Ospedaletto, Vigna Colombarone.

Ekspozimi: Lindje – Jug-Lindje

Viti i mbjelljes: 1993/97

Vjelja: java e pare e Tetorit

Metoda e vjeljes: Vjelur me dore, duke zgjedhur  kokrrat e rrushit me shume kujdes

Fermentimi: Rrushi shtypet, transportohet në enë fermentimi në një temperaturë prej 28/30° C.

Maturimi: Pas grumbullimit dhe fermentimit  vera qëndron  në enë çeliku për 5 deri në 6 muaj Para futjes në shishe, varietete verërash nga ngastra të vreshtave të ndryshme përzihen së bashku: 60% verë Sangiovese nga vreshta 8 vjeçare dhe 40% nga vreshta më të vjetra.

Ngjyra: Ngjyre e kuqe rubin  me nuanca violet

Aroma:  Delikate e aromës violet,  shije e butë intensive dhe e ekuilibruar.

Shija ne gojë: E thate harmonike, me gjurme manaferra te egra,  le pak shije te hidhur

Shërbehet me: Sangiovese di Romagna DOC Sup. Me miks sallamrash , mish te kuq, dhe djathëra te bute.

Temperatura e shërbimit: Të shërbehet ne 16° C..