Sauvignon Blanc

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 1,950.00
Taksat e përfshira


Zona e prodhimit: Itali, Friuli Venezia Giulia

Lokaliteti: San Gervasio – Carlino (UD)

Mënyra e prodhimit: Goujot ose kapuçine

Periudha e vjeljes: Zakonisht në mes të muajit shtator

Mënyra e vjeljes: si manuale ashtu edhe mekanike.

Prodhimi i verës: rrushi lihet të fermentojë së bashku me lëkurën e kokrrës për rreth 12 orë në një temperaturë prej rreth 14°C. Pas shtypjes, mushti ftohet përsëri për të favorizuar dekantimin dhe, pasi hidhet në enë, trajtohet me majatë e përzgjedhura. Fermentimi do të bëhet në temperaturë rreth 16-18°C.

Ngjyra: e gjallë, e verdhë kashte e shndritshme.

Karakteristika: me aromë sherbele, gjethe domateje dhe Sambucus nigra.

Shoqërohet: Shoqërohet me fruta deti, sallata deti, oriz dhe molusqe.

Temperatura në të cilën shërbehet: 8-10°C.