Schioppettino

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 2,600.00
Taksat e përfshira


Zona e prodhimit: Itali, Friuli Venezia Giulia

Lokaliteti: San Gervasio – Carlino (UD)

Mënyra e prodhimit: Goujot ose kapuçine

Periudha e vjeljes: Zakonisht ditët e para të muajit tetor

Mënyra e vjeljes: si manuale ashtu edhe mekanike.

Prodhimi i verës: rrushi shtypet lehtë dhe mushti vendoset të fermentojë për rreth 10/15 ditë në temperaturë të kontrolluar midis 25-27°C me ndihmën e enzimave e majave të përzgjedhura. Pas një periudhe kohore prej rreth tre muajsh, kalohet në enë çeliku, ky varietet rrushi vendoset në enë prej druri lisi francez prej rreth 500 litra për rafinimin dhe qëndron aty për rreth 10-12 muaj. Pasi hidhet në shishe lihet të “pushojë” për rreth 3-4 muaj para se të shitet.

Ngjyra: e kuqe rubini e fortë.

Karakteristika: aromë elegante dhe tipike e verës, shije e plotë si edhe e butë.

Shoqërohet me: e shkëlqyer me sallamra dhe me djathëra gjysmë tëstaxhionuara.

Temperatura në të cilën shërbehet: 18-20°C.