Taurasi DOCG 2015

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 3,000.00
Taksat e përfshira


Lloji i hardhisë: Aglianico 100%

Alkooli: 14%

Vendndodhja e Vreshtave: Në Irpinia, nëzemër të zonës së prodhimit, zona Iampenne e bashkisë së Montemarano.

Teknika të nxjerrjes: Rrushi përzgjidhet, ndahet në kokrra dhe fermentohet në enë çeliku. Tretja mbi lëkura, në temperaturë të pakontrolluara kërkon disa jave, deri në realizimin e plotë edhe të fermentimit malolaktik.

Përshkrimi organoleptik: Me ngjyrë të kuqe rubini të fortë, Bouquet i plotë dhe kompleks në hundë, ofron aroma të plotë pjeshkash, qershish të kuqe e të zeza me specie duhani dhe katrani. Në gojë freskia natyrore e vreshtit shoqërohet me tatinë shumë elegantë dhe nota balsamike.

Shoqërohet me: e përshtatshme me sallamëra dhe djathëra të stazhonuar. Shoqërohet shumë mirë edhe me pjata me sugo me zierje të gjatë dhe me shije të spikatur.