Valpolicella Classico DOC

  • Me zbritje
  • Çmimi Lek 2,340.00
Taksat e përfshira


VARIETETI 

70% Corvina 70% Corvina, 20%Corvinone, 10% Rondinella dhe Molinara

ZONA E ORIGJINES : Valpolicella classico, zona historike

 

LLOJI I TOKES : Toka është kryesisht gëlqerore-argjile, me  guralecë. Kjo lloj toke u jep verërave freski dhe elegancë të madhe, karakteristikat thelbësore për verërat e vjetëruara.

VRESHTAT  I Vreshtat janë të vendosura në një pozicion kodrinor, në një lartësi të ndryshueshme që varion nga 150 deri në 300 metra mbi nivelin e detit, me ekspozim lindor.

VJELJAVjelja  fillon në dhjetë ditët e fundit të Shtatorit dhe normalisht zgjat deri në fund të Tetorit

MATURIMI : Valpolicella mblidhet në enët e verës prej çeliku, në temperaturë të kontrolluar (Maks. 25 ° C). Fermentim zgjat  7 dite dhe me pas maturohet  per rreth 5 muaj.

DEGUSTIMI : Kjo Valpolicelle na paraqitet  me arome te  frutave te thata  dhe nota lulesh  te manushaqes .  Elegante e lehte dhe  me nje freski te shkëlqyeshme .